Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Абитуриентите от СУ „Хр. Смирненски” в Крушари поемат по своя житейски път

Празнични са майските дни за шестима млади хора от село Крушари – абитуриентите на СУ „Христо Смирненски”. Официалното изпращане на завършващите три момичета и три момчета бе на 14 май, разказа за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Марияна Желева. Тогава в двора на училището се проведе мило тържество – с много приветствия и пожелания за попътен вятър в живота. Събитието бе уважено от представители на Община Крушари, които поднесоха на дванадесетокласниците поздравления и цветя.

Две от абитуриентките на СУ „Христо Смирненски” ще кандидатстват и имат желание да продължат образованието си в колежи, сподели Желева. Едната от тях се е насочила към учителската професия, а другата – към медицинска специалност. Третата зрелостничка ще бъде назначена на работа в Община Крушари по програма за младежка заетост. Двама от младежите смятат да работят в чужбина, а третият – във фирма в региона.

Допуснахме петима от завършващите на държавни зрелостни изпити, очакваме да са се справили, каза директорът. Тя обясни, че са добре подготвени, включени са били в проекта „Подкрепа за успех” за подготовка по Български език и литература. Надяваме се да си вземат изпитите и да се дипломират, допълни Желева.

Като се има предвид, че в нашето училище се работи с уязвими групи, основно от ромския етнос, тази година изпращаме доста интелигентни деца, сподели директорът. По думите й те са упорити и мотивирани да завършат средното си образование. Марияна Желева им отправя най-добри пожелания – да са здрави и да могат да се реализират успешно в живота, всеки да намери своето място там, където желае.

c