Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Връчиха наградата "Аз гарантирам щастливо детство“ на училище от Добрич

Държавната агенция за закрила на детето отличи СУ „П. Рачев Славейков“ с наградата "Аз гарантирам щастливо детство“, а кмета на град Добрич - с Бяла книга на детето.

СУ „П. Р. Славейков“ беше номинирано и получи отличителен знак от държавната агенция „Аз гарантирам щастливо детство“. На кмета на Община град Добрич Йордан Йорданов бе връчена Бяла книга на детето. Събитието бе организирано от Държавната агенция за закрила на детето и посветено на Международния ден на детето – 1 юни.

В срещата участваха кметът на Добрич Йордан Йорданов, началникът на РУО Светлана Василева, Главният инспектор на Агенцията Лилия Мирева, директорът на Средно училище „П. Рачев Славейков“ Георги Георгиев, директорът на Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания Миглена Георгиева, Елена Христова – представител на Съвета на децата в Добрич към Държавната агенция и Мария Димитрова – председател на детския общински съвет. Те споделиха инициативите си за 2021 г. Децата са инициатори на Бал с маски за всички ученици от Добрич и игри с цел безопасно движение. До дни стартира в учебните заведения в Добрич проучване за употребата на енергийни напитки, цигари и други субстанции.     

Домакин на събитието беше Община град Добрич.       

c