Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Три вечери ще празнуват абитуриентите от СУ „Ст. Караджа” в Каварна

Своя абитуриентски бал празнуват завършващите в СУ „Стефан Караджа” в Каварна. За Про Нюз Добрич директорът Емил Андонов сподели, че младите хора ще са три вечери на Златни пясъци. Третата вечер е подарък - за това, че балът не е успял да се състои на 24 май, каза Андонов.

Средното училище в Каварна завършват 39 ученици в две паралелки, едната от които е природо-математически профил, а другата непрофилирана. Изпращането беше на 14 май в двора на училището с вълнуваща програма. Абитуриентите получиха послание-подарък от единадесетокласниците. По традиция завършващите оставиха послание чрез директора към първокласниците през следващата учебна година, което той ще им прочете в първия учебен ден. Празникът завърши с българско хоро.

Десетима от абитуриентите на СУ „Стефан Караджа” са отличници. На патронния празник на училището – 11 май, получиха награди както за високия си успех, така и за участията си в състезания и олимпиади. Те имат успехи от областните олимпиади по Химия, География, История и други предмети. Носители са на награди по Изобразително изкуство, сред които от Областния конкурс „Смешното в училище с карикатури”.

Почти 100 процента от абитуриентите ни кандидатстват, сподели Андонов. По думите му доста от завършващите от години продължават образованието си във Военноморското училище във Варна – както момчета, така и момичета - в новата специалност за военни лекари. Дванадесетокласници се ориентират и към Аграрния университет в Пловдив, към висши учебни заведения в София.

Нашите дванадесетокласници са много отговорни, много съвестни и всички пробваха знанията си на пробните матури по Български език и литература, каза директорът. За това той очаква и добро представяне на държавните зрелостни изпити.

Емил Андонов пожелава на абитуриентите да са живи и здрави. Да са смели, да отстояват себе си и да бъдат позитивни. „И най-вече - да станат добри хора”, допълни директорът.

c