Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

По 1 лев ще струват чадърите и шезлонгите цяло лято в Албена

По 1 лев ще струва ползването на чадър и шезлонг на плажа в курорта Албена, съобщиха от ръководството на комплекса за Про Нюз Добрич. Цената беше такава и миналото лято.

Активният летен туристически сезон във ваканционното селище вече започва. В момента там отдъхват близо 1000 гости. Това са основно българи и румънци, но има и туристи от Молдова, Украйна, Полша, Германия, Дания.

Днес в Албена пристига първата група летовници от Франция. Те ще бъдат настанени в 4-звездния хотел „Лагуна Бийч“, който е клубен хотел на туроператора ТУИ Франция. От ръководството на комплекса посочват, че се очаква броят на туристите да нарасне близо четири пъти до средата на юни. В резервациите на почивки в Албена се отчита положителна тенденция, допълват оттам.

До средата на юни се очаква да отворят врати 12 хотела, като до края на месеца броят ще нарасне до 17-20 работещи хотела. Отделно комплексът разполага и с над 200 самостоятелни вили, които се продават и без All Inclusive.

Аквапарк „Аквамания“ в Албена ще отвори на 15 юни. Водната атракция ще посрещне гостите на хотелите Ралица Супериор, Ралица Аква и Вита Парк. Съоръжението е в топ 8 на най-добрите аквапаркове според класацията на Trip Advisor и отново ще предложи на посетителите силни емоции и забавление.

Както и миналата година, така и тази курортът ще отговаря на абсолютно всички изисквания за безопасност. През пролетта в Албена бе разкрит ваксинационен център и назначеният тогава персонал вече е на 100% имунизиран. Персоналът, назначен до 31 май, е на 70% ваксиниран, като процесът се очаква да приключи до 15 юни. Така поетапно ще ваксинираме и новоназначените ни служители, посочват от курорта.

c