Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Откриват офиса на мрежата Европа Директно в Добрич

Добрич е част от мрежата Европа Директно, която се състои от 424 информационни центъра, създадени от Европейската комисия в ЕС за периода 2021 – 2025 г. Чрез нея гражданите имат по-лесен и пряк достъп до информация за Европейския съюз.

На 3 юни жителите и гостите на Добрич ще могат да се включат в събитията, свързани с откриването на офиса на Европа Директно в  града с домакин Търговско-промишлената палата.

От 11ч.  пред централния вход на Центъра за бизнес и култура ще се състои официалната церемония, на която ще присъстват кметът Йордан Йорданов, Теодор Стойчев – ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България, Бойко Благоев - ръководител отдел Информация и комуникация към Представителството на Европейската комисия в България, партньори на Търговско-промишлена палата Добрич.

По-късно, от 15:00 ч. в Зала 104 на Висшето училище по мениджмънт, ще бъдат представени услугите на Европа Директно Добрич и ще се проведе дискусия на тема „Европейска зелена седмица и Европейски зелен пакт: Ползата за мен; Към нулева амбиция за замърсяване на въздуха, водата и почвата“.

За лектор по темите свързани с Европейския зелен пакт е поканен Ясен Георгиев – директор на Института за икономическа политика, София.

c