Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Над двеста малчугани се включиха в празника за Деня на детето в община Крушари

Честването на Първи юни – деня на детето в община Крушари започна още на 31 май. Всички деца от детските градини, както и малките ученици от първи до четвърти клас, станаха активни участници в детско шоу, водено от актьорите на Силистренския драматичен театър. В салона на народното читалище в с. Крушари два часа над двеста деца пяха, танцуваха и се забавляваха с атрактивни игри и състезания. По-късно през деня, малчуганите от групите към детската градина бяха гости на читалищата в Телериг, Лозенец и Коритен, където също ги очакваха нови изненади и забавления.

В Спортната зала на средното училище в Крушари за децата от първи до четвърти клас бе подготвено специално тържество. Професионални аниматори включиха децата в спортни и музикални състезания, индивидуални и групови надпревари. За всички участници бяха осигурени лакомства и сладоледени изкушения.

В Деня на Ботев, 2-ри юни, деца и ученици, заедно със своите учители, ще поставят цветя и венци пред войнишките паметници в община Крушари в знак на почит към загиналите за свободата на България.

За лятната ваканция Местната комисия за борба с противообществените прояви сред малолетни и непълнолетни, подготвя програма, с която свободното време на децата да бъде осмислено, ангажирано в творчески дейности, спорт, занимания по интереси, конкурси и състезания.

c