Водещи новини - дясно Култура Образование Общество Развлечение

ЕКО игри, детски смях, арт и атракции наситиха на 1 юни градския парк в Добрич (снимки)

Международният ден на детето бе отбелязан в Добрич с няколко събития на открито в градски парк “Свети Георги”. Въпреки липсата на слънце, деца, родители и преподаватели се забавляваха заедно с организаторите на атракционите, позиционирани в началото на парка.

За радост на най-малките, актьорите от Държавен куклен театър „Дора Габе“ представиха една от най-популярните детски истории – за Бременските музиканти.

С инструкторите в Power Jump нямаше скучаещи. Младежите бяха подготвили щури игри в центъра за стрелба с лък, на скачащите и статични кокили  с включени  демонстрации, по слаклайн – ленти за баланс и трикове, по унисайкъл или колела с една гума. Момчетата се втурнаха на зелената площ за игрите – „Алчен за гол“, народна топка, волейбол, баскетбол и др.

Родители с деца и възрастни с внучета можеха на спокойствие да се позабавляват с настолните игри от другата страна на централната алея.

Както и в предишни издания, голямата част от децата бяха привлечени от възможността да рисуват върху стъклените площи на Регионалния исторически музей. Забавлението е с надслов „Цветни истории и един музей“.

Новите моменти на тазгодишния детски празник бяха декоративните фото-пана с мотиви от популярни анимационни филми, както и провокиращият ЕКО щанд “Тате, защо хората не чистят след себе си”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *