Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Днес празнуват абитуриентите на ПЗГ „Кл. Арк. Тимирязев” в Каварна

Днес е абитуриентският бал на зрелостниците от Професионалната земеделска гимназия „Кл. Аркадиевич Тимирязев” в Каварна. За Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Радка Илиева сподели, че празничната вечеря ще е в курорта Златни пясъци. Преди това младите хора ще се съберат пред Община Каварна, където ще бъдат приветствани от кмета Елена Балтаджиева.

Изпращането на дванадесетокласниците бе на 14 май в двора на гимназията. Всеки клас бе изпратен от единадесетокласниците, които бяха приготвили изненади за завършващите. Поздрав към присъстващите отправиха Фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне” и фолклорна детска група към читалището. Поздравени бяха и от нашумялата местна рок група Do Sho Band, участието й бе спонсорирано от земеделската кооперация с председател д-р Михаил Кръстев.

21 са тази година абитуриентите на Земеделската гимназия в Каварна. Те са в две паралелки – едната е Туризъм, а другата Фермер и Растениевъд. Всеки зрелостник получи плакетче с лика на патрона на училището. За високи постижения в образователния процес и активно участие в училищния живот бяха отличени  Анифе Османова, Жельо Йорданов, Огнян Радев и Селена Христова. Двама от дванадесетокласниците завършват с успех 6.00 – Владимир Бонев и Георги Веженов, те получиха плакети за отличници на годината и ленти. Двамата младежи са участвали многократно в състезания по професията, в надпреварата „Стъпала към знанията”, в състезания на Русенския университет „Ангел Кънчев”, където са приети студенти с отличен успех.

Някои от абитуриентите се ориентират да продължат образованието си в Икономическия университет във Варна. Голяма част от завършващите ПЗГ „Кл. Аркадиевич Тимирязев” успяват да се реализират в агро фирми, сподели директорът. Тя посочи, че някои от тях са били харесани по време на практиката си и са получили предложения за работа. Илиева очаква високи резултати от държавните зрелостни изпити.

Малко ми е тъжно, че изпращаме абитуриентите, сподели директорът. „Те са хубави деца, но все пак трябва да поемат по своя път и да се реализират”, допълни тя.

Радка Илиева пожелава на зрелостниците да са живи и здрави и попътен вятър. Да се реализират всичките им мечти. Те са млади хора, животът е тепърва пред тях, допълни директорът.

c