Балчик Здраве Общество

Безплатни очни прегледи ще се проведат в Балчик

Безплатни очни прегледи за деца и възрастни в рамките на инициативата “Зрението е всичко! Прегледай се!” ще се проведат в Балчик, съобщават от Общината. Националната скринингова кампания е организирана от Българския лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България.

Инициативата цели да спомогне за диагностиката на най-честите социално значими очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата на очното здраве.

Мобилният очен кабинет на “Зрението е всичко! Прегледай се!” започна тримесечното си пътуване в различни градове на страната на 10 май, а кампанията ще продължи до 16 юли. Офталмолози ще консултират безплатно деца и възрастни хора в Балчик на 18 юни /петък/ от 9 до 16 часа в ТИЦ “Мелницата”.

Всеки, който желае, може да се запише за преглед в рамките на работното време на телефон: 0579 72023 и 0895 554206. Предвид необходимото време за преглед от около 10 минути, вероятно ще могат да бъдат записани между 45 и 50 човека, съобщават организаторите на кампанията.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *