Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В Гала вечер на Лидерите победители отличиха гимназисти от Ген. Тошево

В Гала вечер на Лидерите победители Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински” в Генерал Тошево отличи свои възпитаници. „Това беше един жест от наша страна към родителите, че са отгледали и подкрепят едни толкова знаещи, талантливи и можещи деца”, каза за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Кристияна Иванова.

Гала вечерта на Лидерите победители се организира за първи път. Тя се състоя на 28 май в гимназията. На стилен коктейл бяха поканени всички семейства на деца, които през годината са завоювали множество международни, национални и областни награди. „Всичко премина под патрона на бялата лястовица – символ на надеждата, а надеждата са нашите деца. Те са нашата надежда, нашата вяра за бъдещето. Защото ако ние не се постараем и вложим в настоящето, то съответно няма какво бъдеще да очакваме”, сподели директорът.

Отличени бяха 38 гимназисти от 8 до 11 клас. Гости на Гала вечерта бяха кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров, началникът на Регионалното управление по образованието /РУО/ Светлана Василева, представители на местната структура на Националния статистически институт – началникът й Неделчо Василев и Илга Иванова, проф. Димитрина Каменова от Висше училище по мениджмънт. Приятелите на гимназията, които подкрепят учениците, бяха отличени с плакети.

След награждаването бе изнесена програма от талантливи възпитаници на ПГЗ „Тодор Рачински”. В нея се представи и клуб „Зелена химия”, участниците в който демонстрираха опити. Накрая Танцът на бялата лястовица бе представен от дванадесетокласничката Димитрина Великова.

Идеята е да вървим ръка за ръка, всички заедно – със семейството, с Общината, с Министерството на образованието и науката в лицето на РУО в Добрич, с обществени институции, висши учебни заведения в името на децата, каза директорът Кристияна Иванова.

c