Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Окръжен съд-Добрич отказа да освободи 33-годишен дилър на марихуана

Окръжният съд в Добрич е оставил без уважение искането на 33-годишния С.А. за изменение на наложената му мярка за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека.

От съдебното ведомство припомнят, че мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 14 февруари 2021г., при условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително е разпространил високорискови наркотични вещества, като продал на мъж от Добрич 68 пликчета с марихуана.

След като се запозна с материалите по досъдебно производство и след преценка на доводите на страните, добричките магистратите са счели за целесъобразно, че към момента не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат изменение на първоначално взетата спрямо мъжа мярка за неотклонение.

В определението си съдът посочва, че не е отпаднало обоснованото предположение за съпричастност на задържания към деянието, предмет на разследване по досъдебното производство. Реална остава и опасността при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление. Този извод се извежда на първо място от справката за съдимост на обвиняемия, която показва, че той вече е осъждан 3 пъти за престъпления, свързани с наркотици, коментира Окръжният съд.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.

c