Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Обявиха победителите в конкурса за детска рисунка на Районен съд-Балчик

Шестима ученици са отличени в конкурс за рисунка на тема "Съдът в очите на децата", съобщават организаторите от Районен съд – Балчик. В надпреварата са участвали общо 25 ученици от две училища в Балчик. Всички представени от тях рисунки са включени в изложба, подредена в Съдебната палата в града.

Излъчени са победители в две възрастови групи. При учениците от 1 до 4 клас първото място печели Преслава Иванова, ученичка в III а клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Второто място заема Станислава Стоянова от II б клас в ОУ „Антим I“, а третото място е отредено за Калияна Дучева от III а клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Победител във втора възрастова група е Кърстен Смит, ученик в V б клас от ОУ „Антим I“. На второ и трето място са класирани възпитаници на същото училище - Ивалена Иванова от VII б клас и Ясмин Исмаил от V б клас. Отличените автори получават грамоти и награди от Районен съд – Балчик. Поощрителни награди са осигурени и за останалите малки художници, проявили интерес към обявената тема.

 Конкурсът е организиран в рамките на Образователната програма „Съдебна власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, в която Районен съд - Балчик участва за поредна година. Инициативата има за цел да привлече вниманието на учениците към съдебната власт, да повиши тяхната правна грамотност и култура.

източник: пресцентър на ОС-Добрич

c