Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Танцов театър „Дея” от Добрич с голямата награда на международен фестивал

Поредното си голямо отличие завоюваха талантливите възпитаници на Лана Анцаридзе. Ръководеният от нея Танцов театър „Дея” от Добрич грабна голямата награда в раздел „Театър на движението” на Международния детски фестивал "Млади таланти", организиран от Национален дворец на децата /НДД/. Проявата се проведе вчера в София.

За Про Нюз Добрич Анцаридзе сподели, че фестивалът не е със състезателен характер. Връчени са награди за добро и отлично представяне и за участие. Най-добрите колективи в различните раздели, сред които и ТТ „Дея” от Добрич, са получили покана за участие в творческа ваканция на НДД. Тя ще е през лятото на море или планина в някоя от базите на двореца и ще е безплатна за децата. 

Добричките таланти се представиха във фестивала със спектакъла „Седем”. На сцената в София излязоха 17 деца на възраст от 11 до 19 години. Постановката „Седем” е правена през 2018 година с деца, които вече са завършили. М. г. е възстановена с други изпълнители, играна е два пъти в Драматичен театър „Йордан Йовков” в Добрич, на открита сцена в Балчик. С нея ТТ „Дея” участва за първи път във фестивал.

Освен голямата награда добричките таланти получиха покана да представят спектакъла и в друг фестивал в София през ноември в зала „Армеец”, който е с конкурсен характер. Той е и за по-големи изпълнители, които вече са навършили 18 години.

В момента Лана Анцаридзе работи със своите възпитаници над три нови спектакъла. Предстои през юни в Младежкия център в Добрич Драматичен театър „Дея” да представи постановката „На ляво от асансьора”. Музикален театър „Дея” подготвя мюзикъла „Коралайн”, очаква се да бъде за първи път на сцена през есента. Танцов театър „Дея” пък работи над спектакъла „Без край”.  

c