Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

11 отличия и специален приз за “My Dance” от Добрич от международен конкурс

11 отличия и специална награда на журито спечели Балетна формация „My Dance” от Добрич от XIV Международен танцов фестивал „Танцуваща река“, съобщи ръководителят и хореограф на школата Пламена Петрова. Организатори на танцовата надпревара са Община Русе, Общински Младежки дом-Русе и Сдружение „Импулс“. До момента фестивалът се е провеждаше в края на месец април, като състави от страната и чужбина изпълваха русенските сцени с феерия от красота през целия фестивален ден, сподели Петрова. Заради пандемията тазгодишното издание премина онлайн.

Балетна формация “My Dance“ взе участие с 12 записа на танци, като всеки един бе отличен. Ето и наградите на добричките таланти:

Подготвителна група, категория „характерни танци”, Малка група:

І място с танц „Фламенко“,

Подготвителна група, категория „Танцово шоу”, Голяма група:

І място с „Таласъмите от Гринготс“,

ІІ място с „Вълшебната арфа“,

I възрастова група, категория „Танцово шоу”, Голяма група:

ІІ място с „Хелоуин в Хогуортс“,

Поощрителна награда за „Всякакви вкусове бонбончета на Бърти Ботс“,

IІ възрастова група, категория „Танцово шоу”, Соло:

І място за Никол Тодорова с „Паяк“,

IІ възрастова група, категория „Танцово шоу”, Дует:

ІІ място за Никол Тодорова и Полива Василева за „Нощ и ден“,

ІІІ място за Весела Ганчева и Хрисиана Радоева с „Боксов мач“,

IІ възрастова група, категория „Танцово шоу”, Голяма група:

ІІ място с „Писма от Хогуортс“,

IIІ възрастова група, категория „Танцово шоу”, Малка група:

ІІ място със „Сови“,

IIІ възрастова група, категория „Танцово шоу”, Голяма група:

ІІ място с „Дяволска примка“,

Специална награда на журито за Балетна формация „My Dance“.

„Беше голямо предизвикателство да запишем толкова много танци -сподели Петрова. - Записите бяха направени, когато концерните зали бяха затворени и се наложи да търсим други варианти. Благодаря на Детски център „Палавници“, които ни предоставиха салона си за нашите записи”.

Ръководителят на формацията разказа, че някои от танците са представени за първи път на сцена на 17 май, когато бе премиерата на танцовия спектакъл „Хари Потър и философският камък“. Пламена Петрова посочи, че е изключително горда, че точно тези танци са спечелили призови места. Благодари и на журито на XIV Международен танцов фестивал „Танцуваща река“, че е присъдило точно на „My Dance” тази специална награда. Това е изключително голямо признание за нас, каза хореографът. И допълни, че се гордее с момичетата си, че за пореден път са доказали себе си.

„Имаме планове за цялото лято за участия в състезания – сподели ръководителят на „My Dance”. - Едновременно с това съвсем скоро започваме подготовката за „Хари Потър и стаята на тайните“, където ще продължим да разказваме историята на вълшебствата с танци. Ще приемаме нови деца през цялото лято, които също ще станат част от „Хари Потър и стаята на тайните“.

c