Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Жителите на Кранево излизат на мълчалив протест заради лошото състояние на курортното село

Жителите на балчишкото село Кранево излизат на мълчаливо бдение в събота от 09.00 часа. Кметът на курортното селище Румен Николов съобщи за Про Нюз Добрич, че хората ще се съберат на отбивка в началото на селото.  От няколко седмици краневци недоволстват заради лошата инфраструктура и липсата на подкрепа от общината в Балчик.

„Няма да бъде блокиран пътят, каквито ни бяха първоначалните намерения, защото не искаме да създаваме дискомфорт на преминаващите автомобили. Просто искаме да покажем, че сме готови на по-крайни мерки“, каза Николов.

По думите му протестът ще е без скандирания и нападки, а кметът на Балчик и заместниците му са добре дошли.

В Кранево готови да блокират международен път заради липса на подкрепа от Общината

Николов се оплаква, че в началото на туристическия сезон селото е мръсно, неподдържано, с разбити улици и липса на осветление. В началото на май кметът обяви, че местните са готови да блокират международния път, ако не се вземат мерки да се рехабилитират улиците, да се поставят нови контейнери за смет и да се почистят микросметищата. Сега той твърди, че общината не е направила нищо.

Готовността за протест в Кранево остава, жителите очакват реакция от общината заради лошата инфраструктура

„Тревата е един метър, не ми дадоха дори един косач. Канализацията по главната улица е задръстена и вони, има и други належащи проблеми, но никой не ни обръща внимание. В същото време курортното селище вече е посещавано от гости, плажът е пълен, идват хора на разходка. Миналата седмица имаше спортни турнири със стотици участници. И всички виждат в какво окаяно състояние е Кранево“, казва Николов.  

От общинската администрация твърдят, че причината за тази ситуация тръгва от слабите постъпления от туристическия данък и невъзможността миналата година да бъде изпълнен бюджетът на община Балчик.

c