Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Забавления за децата от Добрич на 1 юни – вижте събитията

Международният ден на детето ще бъде отбелязан в Добрич с няколко събития. Държавен куклен театър „Дора Габе“ ще представи кукления спектакъл „Бременските музиканти“ от 10.00 часа в началото на градския парк „Св. Георги“.

Там от 10.00 до 18.00 часа ще се състои Детски празник с Power Jump, в който децата ще бъдат забавлявани в работилници по стрелба с лък, по скачащи и статични кокили  с включени  демонстрации, по слаклайн – ленти за баланс и трикове, по унисайкъл или колела с една гума. Ще има забавни игри – федербал, футбол или игра „Алчен за гол“, народна топка, волейбол, баскетбол и др.

Предвидени са и настолни игри с модератори от Младежки център – Добрич.

Децата ще имат възможност да рисуват върху фасадата на музея в парка в забавлението „Цветни истории и един музей“, както и да се снимат като приказни герои.

В 10.00 часа ще започне Празник на професиите 2021, с рисунки и игри за малки и големи за запознаване с различните професии.

В 10.30 часа в Художествената галерия с празнично занимание ще се открие Лятната работилница за въображение.

От 11.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ ще бъде представена книгата „Бабините приказки за Марти и Тони“ от Атанаска Георгиева, с илюстрации на арт педагога Олга Иванова. Ще участват децата от Арт клуб „Цветно“ при Младежки център – Добрич, и малкия състав на Детски хор „Маестро Захари Медникаров“.

От 11.30 часа в кукления театър ще бъде представен спектакълът „Вълкът и седемте козлета“.

c