Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Всички абитуриенти на ЧСУ „Леонардо да Винчи” в Добрич вече са приети студенти

Днес своя абитуриентски бал празнуват абитуриентите от Частно СУ „Леонардо да Винчи” в Добрич. Младите хора ще се съберат в 16 часа пред паметника на св. св. Кирил и Методий, сподели за Про Нюз Добрич директорът Нели Николаева. Празничната вечеря ще е в ресторант „Старият чинар” във Варна.

Официалното изпращане на зрелостниците ще е при връчването на дипломите. По-малките ученици ще поднесат поздрав към завършващите. Ще има приветствия от страна на родителите, на възпитаниците на училището. Предвид, че тази година изпращаме випуска на нашите волейболисти от „Добруджа 07,” предполагам, че ще има и представител на ръководството на клуба, каза Николаева.

Тази година абитуриентите на ЧСУ „Леонардо да Винчи” са седмина. Сред тях е Ривека Джумагуловна, която вече е студентка в Сиатълския държавен университет с пълна спортна стипендия за голф. Отличниците са четирима. Те ще бъдат наградени със сребърен плакет и специална значка на училището.

Нели Николаева разказа за успехите и на други зрелостници освен Ривека Джумагуловна. Самуил Василев е либеро в мъжкия волейболен клуб „Добруджа 07”. Друг волейболист е Теодор Тодоров, който е играл за известно време и в „Левски”, София. Сред завършващите е Стефани Ганчева, която е живяла дълги години със семейството си в САЩ и е възпитаничка на учебното заведение от 8 клас.

На практика всички абитуриенти вече са приети за студенти, каза директорът. Теодор Тодоров ще учи Софтуерно инженерство в Германия. Зрелостник е приет в Икономическия университет във Варна, трима от младежите – в Националната спортна академия в София. Стефани Ганчева ще изучава Информационни технологии, ще избира между университети в Ирландия и Малта.

По принцип нашите ученици се явяват на втора матура по Английски език, сподели Николаева. Тази година обаче са заложили и на други предмети – освен на Английски език и на География, Биология и Физика. Очакванията на директора са за резултати над 5.50, а по Физика – дори 5.80 и нагоре.

Чувствата, които ме вълнуват при изпращането на абитуриентите, са смесени, каза Нели Николаева. „Защото с някои от децата съм поела от пристигането им със самолета в България – като Ривека и Стефани – сподели тя. – Те са при нас от времето когато се учиха на български език до момента, в който се представиха повече от блестящо на външно оценяване, предполагам и на матурите. Минахме много интересен път с тях”.

Директорът пожелава на зрелостниците да са живи и здрави и успешни в това, което правят. И да са щастливи от нещата, които постигат в живота.

c