Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Общинският съвет на Тервел ще заседава днес

Редовно заседание на Общинския съвет /ОбС/ на Тервел ще се проведе днес от 13.30 часа в заседателната зала в сградата на общинската администрация. Дневният ред предвижда приемането на Наредба за условията и реда за принудително изпълнение на заповеди по чл. 195 ал. 4, ал. 5, ал. 6 и по чл. 225а, ал. 1 от Закона за устройство на територията. Кметът инж. Симеон Симеонов ще внесе докладна записка с отчет на дейността на читалищата за 2020 година.

На сесията ще бъде направена промяна и разпределение на средствата за капиталови разходи на Община Тервел за тази година. Председателят на местния парламент Мария Гочева ще внесе предложение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Ще бъде приет доклад и годишен финансов отчет на Медицинския център за м. г.

На вниманието на съветниците ще бъде предложение за преименуване на площад на името на Кирил Господинов-Баш Майстора. Председателят на групата съветници от ДПС Исмет Абил ще внесе предложение за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя и зам.-председателя на ОбС.

c