Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Новият областен управител Васил Карапанчев прие от Живко Желязков ключа на област Добрич

Новият областен управител на област Добрич Васил Карапанчев официално встъпи в длъжност. Тази сутрин в зала „Европа“ на областната администрация се състоя символично предаване на Ключа на област Добрич от временно изпълняващия длъжността областен управител Живко Желязков на новия Васил Карапанчев.

Както вече съобщихме, Карапанчев бе назначен вчера, с решение на Министерския съвет.

Васил Карапанчев е новият областен управител на Добрич

„Ключът „отключва“ всички врати и чрез него областният управител пази цялата област. Пожелавам тя да върви към просперитет, да има по-малко проблеми. Искам да пожелая на г-н Карапанчев успех, да свърши за това кратко време работата, за която е назначен и да надгради това, което ние сме направили. Искам да му пожелая да няма проблемите, които имахме ние, защото те бяха много – коронавирус, африканска чума по свинете, инфлуенца по птиците и какво ли още не. Пожелавам му здраве и по-малко такива проблеми“ – с тези думи Живко Желязков се обърна към новоназначения областен управител.

Васил Карапанчев благодари за пожеланията, както и на служебния кабинет и лично на премиера Стефан Янев за гласуваното му доверие.

„На първо място ще работим за честни избори, за прозрачност на всички действия около изборния процес. Същевременно се надявам да работим добре с всички институции на територията на областта, както и с общинските кметове, като им оказваме всякакво съдействие във връзка с проблемите на местната власт. С медиите се надявам да работим коректно и прозрачно. Основната цел пред мен е провеждане на честни и прозрачни избори“, заяви Карапанчев. 

c