Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Морски клуб Балчик – отборен победител в международната регата за Купа „Добруджа“

Успех постигнаха младите ветроходци от Балчик в осмото издание на международната регата Dobrogea Cup за преходната Купа „Добруджа“.  В състезанието, което се проведе в акваторията на Балчишкия залив, взеха участие шест клуба с 40 ветроходци от България и Румъния.

За втори пореден път победител в отборното класиране и носител на Купата стана Морски Клуб Балчик с 19 точки. Втори останаха състезателите на СК Черно Море Бриз с 10 точки, а трети Наутик Яхт Клуб от Констанца с 5 точки.

В класовете Оптимист, Кадет, Клас 420 и Лазер 4.7, в отделните възрасти ветроходците от Белия град спечелиха пет първи места, едно второ и две трети.

Регатата е организирана съвместно от Морски Клуб Балчик, Община Балчик , Clubul Nautic Român и Techirghiol Municipality. 

Организаторите на проявата благодарят на всички състезатели, водачи, родители  и треньори, взели участие в това издание на регата Dobrogea Cup. От българска страна това са СК Черно Море Бриз, ВК Синева Варна, Яхт клуб "Кап. Георги Георгиев Порт Варна"  и от румънска страна - Наутик Яхт Клуб Констанца и Клубул Наутик Роман. Морски Клуб Балчик благодари на своите партньори и спонсори за подкрепата, която оказват за развитието на детските морски спортове в града.

Следващото издание на регата Dobrogea Cup ще се проведе в Румъния.

c