Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Трио „Ы“ гостува с темпераментен концерт на открито в Добрич

След успешното си участие в полуфинала на телевизионното предаване „България търси талант”, Трио „Ы“ ще зарадва почитателите на руската музика с концертно турне в страната, осъществявано с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

В Добрич те ще се представят на 9 юни, сряда от 18.00 часа пред Музея в Градски парк „Свети Георги“ с музикален спектакъл „Обединени в музиката“.

Трите момичета Елеонора Лонтова, Златина Тодорова и Марина Драгомирецкая опитват да вдъхнат живот на красива, но позабравена музика - руската. Идеята за създаването на триото е спонтанна, но бързо изграждат постоянно нарастващ репертоар от класическата руска естрада, руски цигански романси, военни песни, кабаретна, филмова и детска музика. Вокален педагог и музикален продуцент на Триото е Даниела Станкова, а дизайнът и изработката на костюмите са дело на Бойка Драгомирецкая.

В концерта участват и Самуел Ефтимов – пиано; Щерион Пилидов – китара; Юрий Божинов – бас балалайка. Както и струнен квартет „Street Quartet” в състав: Веселин Димитров – цигулка; Милен Максимов – цигулка; Христо Аролски – виола; Петър Кушлев – виолончело.

Организаторите канят в лятната юнска привечер почитателите на руската музика да се насладят на завладяващата енергия на артистите.

c