Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

С шествие „Родени готови” Добрич ще каже „не” на запрещението на хора с интелектуални затруднения

Шествие „Родени готови” срещу запрещението на хора с интелектуални и психични затруднения ще се проведе в Добрич на 28 май, петък, съобщи председателят на Фондация „Свети Николай Чудотворец” Мария Методиева. То ще тръгне от 11.30 часа от „Стара къща” и ще продължи до площад „Свобода”. Инициативата ще бъде подкрепена от Биг бенда на Училището по изкуства СУ „Свети Климент Охридски”. В 12 часа на площада ще се състои едночасова зумба, водена от ръководителя на клуб „Алегрия” Стоян Стоянов.

На място организаторите ще отговорят на всички въпроси относно запрещението и самата кампанията. Гражданите ще могат да ги подкрепят като подпишат петицията за отмяна на запрещението.

Шествието в Добрич е част от националната инициатива „Дни на способностите 2021”, която ще се проведе в 17 града в страната. За Про Нюз Добрич Мария Методиева сподели, че борбата за премахване на Закона за запрещението е от 8 години. „Искаме да покажем, че нашите хора могат много неща, че са талантливи, усмихнати и позитивни”, каза тя. И посочи, че младежите от Чудната градина са пример за това и всеки ден показват на какво са способни.  

c