Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Кметът Соня Георгиева ще представлява Община Добричка в Общото събрание на болницата

Кметът Соня Георгиева ще бъде представител на Община Добричка на извънредното Общо събрание на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Това реши на свое заседание Общинският съвет /ОбС/ днес. Събранието ще се проведе на 31 май от 10 часа в сградата на дружеството, а при липса на кворум – от 10 часа на 15 юни.

На заседанието бе подкрепено предложението на Георгиева за издаване на записи на заповеди за авансово плащане на дейности по проект “Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа на територията на община Добричка”. Гласувана бе актуализация на Годишната програма за управление и разпореждане с общинската собственост по плана на село Опанец.

Съветниците решиха да бъдат отпуснати финансови помощи на двама жители на общината със здравословни проблеми. Гласувана бе една работна заплата за 22-годишна жена, майка на две деца, за следоперативно лечение и рехабилитация. Стана ясно, че съпругът й в момента не работи, за да се грижи за нея и децата, а семейството е теглило бърз кредит за операция. Ще бъде подпомогнато лечението и на 64-годишен мъж, страдащ от цироза.

ОбС реши бездомна жена от общината да бъде настанена в общинско жилище в село Смолница.

c