Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Клипове на три езика ще популяризират занаятите в „Старият Добрич” (Видео)

Започва инициатива за подкрепа и популяризиране дейността на занаятчиите от АЕМО „Старият Добрич“, съобщават от Общината. От там посочват, че през последните две години, в резултат на въведените противоепидемични мерки, туристическият поток в  България и в частност в област Добрич намаля драстично, което се отразява негативно върху бизнеса на всички, заети в туристическата сфера.

В условията на затворени граници между държавите и невъзможност за пътуване станаха популярни виртуалните форми на срещи, търговия и пътешествия , споделят от местната администрация. Една от тези форми избира и Община Добрич, за да представи дейността на занаятчиите от АЕМО „Старият Добрич“. В рамките на тази инициатива са заснети видеоклипове, в които майсторите-занаятчии разказват за занаята си. Клиповете са записани на български с варианти на субтитри на английски и руски език, така че да са достъпни на възможно най-широка както българска, така и международна аудитория. Мини филмчетата ще бъдат излъчени в продължение на няколко месеца във фейсбук-страницата на Общината.

Планира се също да бъдат обменени клиповете с подобни такива с побратимените на Добрич градове в рамките на културен обмен.

Всеки от заснетите майстори ще получи безвъзмездно своя клип за лично ползване.

&t=1s
c