Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

14-годишно дете счупи ръката си при падане в изкоп в Добрич

Момче на 14 години от Добрич падна преди дни в изкоп и счупи ръката си. Това сподели в социалната мрежа неговият баща Стоян Стоянов, според когото изкопът не е бил обезопасен.

За Про Нюз Добрич Стоянов разказа, че инцидентът е станал на 23 май около 18 часа в близост до блок 16 в квартал „Балик”. 5-6 деца играли футбол на детска площадка. По думите на бащата изкопът е на около три педи от самата площадка. Мрежата на самото спортно съоръжение била открадната, Стоянов предполага, че ако е била там е щяла да го спре и детето му е нямало да падне в изкопа. „Синът ми всъщност не е паднал в рова, понеже е спрял на две-три педи от него. Мястото пропада, той хлътва и се подпира на ръката си”, обясни съгражданинът ни.

По думите на добричлията е трябвало фирмата да сложи някаква мрежа или табела, че се извършват изкопни работа. По думите му ровът продължава да си стои с две-три забити клончета. „Безотговорна работа. Звъннах на 112, казаха: „Ще обезопасим”, същата работа”, сподели мъжът.

Бащата разказа, че ръката на детето е счупена в областта на лакътя. По думите му са се виждали две от костите. За сега лекарите не са казали да се налага операция. 

Във връзка с инцидента Про Нюз Добрич се обърна към Община Добрич. От там изпратиха снимки и казаха: „Обектът има издадено разрешение за строеж и протокол за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строеж. Строежът е „тръбна канална мрежа и оптично кабелно трасе“, като възложител е „Бергон интернет“ ЕООД.

Сигнал за произшествие в зоната на този обект не е получаван в Община Добрич. Изкопите са били обезопасени, както свидетелстват приложените снимки от днешна проверка”.

c