Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

С броене от 1 до 12 ще огласят Балчик абитуриентите на СУ „Христо Ботев”

Днес е абитуриентският бал на СУ „Христо Ботев” в Балчик. От 19 часа пред комплекс „Мелницата” ще се проведе традиционното дефиле на зрелостниците, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Станислав Николов. Празничната вечеря е от 21 часа в „Лайтхаус Голф”. Изпращането на дванадесетокласниците бе на 24 май заедно с училищното тържество.

38 са абитуриентите тази година, в две паралелки – едната е Хуманитарна, а другата професионална - Производство на кулинарни изделия и напитки и Готвач. Отличниците са шестима. Те получиха награди от Общинския съвет на Балчик на тържествена сесия. Директорът отличи Кристия Росенова Иванова – класирана за национален кръг на олимпиадата по Философия. Зрелостници участваха на областните кръгове на олимпиадите по предмети и имат добро представяне.

Голяма част от учениците ни кандидатстват и продължават образованието си във висши учебни заведения си, сподели Николов. Доста от тях се насочват към технически училища и хуманитарни специалности, към Националната спортна академия, тъй като има много изявени спортисти, сред които и балкански европейски шампион по тежка атлетика. Предни години са имали и такива, които са се ориентирали към чужбина.

Директорът е оптимист и очаква резултатите от държавните зрелостни изпити на завършващите да са добри. Той посочи, че по принцип те са подготвени за матурите, паралелките са с добър успех.

От една страна при изпращането на абитуриентите изпитвам носталгични чувства, защото с тези момичета и момчета, вече пораснали младежи, сме били толкова години заедно, сподели Станислав Николов. „В същото време сме обнадеждени от това, че им даваме един максимално добър тласък в реализацията в живота. Това е хубавото нещо, в противовес на тъгата – посочи той. – Имаме много хубави, много радостни мигове с тях”.

На абитуриентите директорът пожелава успешна реализация в живота. Да бъдат здрави и да сбъднат всички свои младежки мечти.

c