Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Фондацията на д-р Врабевски дари 6500 лева за ремонт на къщата на децата от с. Кардам

Фондация „Българска памет” с председател д-р Милен Врабевски дари  6 500 лева за цялостен ремонт на къщата в с. Кардам на децата, чието братче Стефан почина през есента на 2019 година след отравяне с химически препарат за гризачи. Това съобщи в социалната мрежа организаторът на кампанията за подпомагане на почерненото семейство Вили Димитрова от Генерал Тошево.

Средствата ще бъдат използвани за поставяне на дограма, ламинат, направа на шахта и вътрешен и външен ремонт на покрива. Преди дни представители на фондацията отново посетиха децата в с. Кардам и им занесоха хранителни продукти. Нямам думи да опиша колко много ни зарадваха и им благодаря за пореден път, написа Вили Димитрова.

Припомняме, че в началото на април Фондация „Българска памет” дари 499.40 лева за прехвърлянето на къщата на децата. Тогава нейни представители ги посетиха за първи път и закупиха голяма количество хранителни продукти, предоставиха на най-голямото дете 100 лева за екип за предстоящо състезание по вдигане на тежести. Платиха и данъка на жилището за миналата година. В края на април подариха на всяко едно от 5-те деца дрехи, чисто нови таблети и лаптоп.

След трагедията с 9-годишния Стефан за неговите пет братчета и сестричета се грижат баба им Стоянка и дядо им Живко, тъй като майка им Росица избяга от дома им, а баща им е в затвора. Благодарение на добри хора бяха събрани 6 500 лева, с които бе закупена новата къща.

c