Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Днес празнуват абитуриентите на ПГ по ТС „М. В. Ломоносов” в Добрич

Абитуриентския си бал празнуват днес зрелостниците на Професионалната гимназия по техника и строителство “М. В. Ломоносов” в Добрич. За Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Юлиана Дикова сподели, че празничната вечер ще е в ресторант „Албена” на Висшето училище по мениджмънт. Преди това дванадесетокласниците ще се съберат от 18 часа пред паметника на св. св. Кирил и Методий.

Изпращането на завършващите беше на 14 май в двора на гимназията. Тържеството премина под звуците на много музика, презентация, подготвена от класния им ръководител, с незабравими моменти от живота  на класа, проучване сред зрелостниците на тема „Познавате ли добре своите съученици?“, изиграно блестящо от ученици, представящи се за репортери от bTV Репортерите. Накрая под звуците на песента „Един неразделен клас“ всички минаха под арката, отправили поглед напред, но в съзнанието им още кънтеше биенето на последния  училищен звънец.

Тази година абитуриентите на ГП по ТС „М. В. Ломоносов” са осем, те са в две специалности – Мебелно производство /дуално обучение/ и Компютърна техника и технологии. Отличниците са двама. При раздаване на дипломите ще им бъдат връчени грамоти – за отличен успех и активно участие в училищния живот през годините.

Директорът сподели, че зрелостниците, които продължават образованието си, се насочват към Техническия университет във Варна. На тримата ученици в Мебелно производство фирмата, в която се обучават, вече им е предложила работа.

Дикова очаква завършващите да са успели да се справят на матурите. Тя разказа, че те държат задължителния изпит по Български екип и литература, вторият е държавен квалификационен изпит по професията.

Вълнуваме се когато изпращаме абитуриентите, те също се вълнуват, каза директорът. Пожелава им най-вече да са здрави и да имат успешна реализация в живота.

c