Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Днес празнуват абитуриентите на Гимназията по транспорт, обслужване и лека промишленост в Добрич

Празничен е днешният ден за абитуриентите на Професионалната гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост /ПГ по ТОЛП/ в Добрич. За Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение инж. Нели Петрова сподели, че балът ще е от 19.30 часа в ресторант „Грийн Палас”. Преди това в 18.30 часа младите хора ще се съберат от 18.30 часа пред паметника на св. св. Кирил и Методий.

Абитуриентите на ПГ по ТОЛП са 53. Те завършват в четири паралелки с професиите Фризьор, Техник по транспортна техника, Оператор в производството на облекло и Елетроозбавеждане на транспортна техника. Гимназията отличи на изпращането зрелостници – за участие в училищния живот. Сред наградените е Никола Георгиев Маринов от Балчик – най-добър водач на Моторно превозно средство.

Някои от завършващите ПГ по ТОЛП ще кандидатстват и ще продължат образованието си, по-голямата част ще започнат работа, каза директорът. По думите й голяма част от тях успяват да се реализират по професиите, които изучават, много отиват да работят в Германия и други държави.

Инж. Петрова очаква 90 процента от завършващите да са се справили успешно на държавните зрелостни изпити. Тя обясни, че освен задължителната първа матура по Български език и литература те държат и втори изпит Теория на специалността и практика.

При изпращането на абитуриентите ме вълнуват и радост, и гордост, и носталгия, всичко в едно, много смесени чувства, сподели директорът на ПГ по ТОЛП. И допълни: „Все пак свикваш с тези ученици, живееш четири години с тях, те израстват пред очите ти и в един момент се разделяте”.

Инж. Нели Петрова пожелава на абитуриентите преди всичко здраве и успех в живота. Да се реализират по най-добрия начин, за който са си мечтали, да се сбъднат всички техни мечти.

c