Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Всички абитуриенти на СУ „Н. Й. Вапцаров” в Ген. Тошево кандидатстват във ВУЗ

Днес е празничният ден на абитуриентите на СУ „Н. Й. Вапцаров” в Генерал Тошево. Младежите ще се съберат в 19 часа на площад „Бялата лястовица”, а от 20 часа е балът им в ресторант „Дияна”, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Радка Йорданова. Тя сподели, че учителите са подготвили изненада за зрелостниците.

СУ „Н. Й. Вапцаров” изпраща 21 абитуриенти с една паралелка, Хуманитарен профил. Отличниците тази година са общо осем, като четирима от тях са пълни отличници. При връчване на дипломите им те ще бъдат удостоени със специални плакети и грамоти. Предметни награди получат всички завършващи.

Абитуриенти на училището са носители на награди от различни олимпиади и състезания, сподели директорът. Сред тях е Петър Желев, който три поредни години е на първо място на областния кръг на олимпиадата по География, а два пъти е първенец и на националния кръг. Севзие Адил заема м. г. е с първо място на областния кръг на олимпиадата по Български език и литература и участва в националния кръг. Тази година също има успехи в олимпиадите по Биология и География. Зрелостници са класирани на призови места в конкурсите „Йовков и неговият свят” и „60 красиви думи за моя град”, в националното състезание по Български език и литература „Стъпала на знанието” и други. „Останалите са и спортисти, и музиканти, много таланти притежават всички деца”, каза директорът.

100 процента от завършващите училището кандидатстват след завършване на средното си образование, сподели Йорданова. По думите й вече голяма част са приети с класирането си олимпиади и състезания. Приоритетите им на Софийският университет, Великотърновският университет, във Варна – Техническият, Икономическият, Медицинският.

„Всеки випуск изпращаме с много носталгия, но и голямо удовлетворение – каза директорът. – Изключително сме удовлетворени когато усилията, които сме вложили, са дали резултати”. На абитуриентите Радка Йорданова пожелава да бъдат все така откровени, смели, търсещи, борбени, искрени и усмихнати.

c