Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Възгласи от 1 до 12 от абитуриентите на СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Добрич

Днес празнуват абитуриентите на СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Добрич. За Про Нюз Добрич класният им ръководител Красимира Демирева сподели, че младите хора се събират в 18 часа пред „Стара къща” и ще дефилират до паметника на св. св. Кирил и Методий, където ще си направят снимки. Самият бал ще е в ресторант „Грийн Палас”.

Абитуриентите на средното училище тази година са 25 в една паралелка, Хуманитарен профил. Официалното им изпращане беше на 14 май. Единадесетокласниците бяха подготвили послания в рими за всеки един от завършващите и отправиха своите поздрави към тях. Зрелостниците благодариха на педагозите си и ги зарадваха с подаръчета и музикални изпълнения. Наградени бяха отличили се дванадесетокласници. Отличник на випуска е Слави Дичев, ежегодната награда „Ивайло Петров” бе връчена на Борислав Димитров.

Демирева разказа, че през тази учебна година нейни възпитаници са заели призови места на олимпиадите по География и История и цивилизация. Борислав Димитров е втори на областния кръг на олимпиадата по География и трети – по История и цивилизация. Слави Дичев е трети на областния кръг на олимпиадата по География. Други ученици се изявяват в различни извънкласни дейности. Учителят смята, че дванадасетокласниците са се справили и на матурите и очаква високи резултати.

Всички завършващи ще кандидатстват, имаме и такива, които вече са приети студенти, сподели класният ръководител. Те ще учат в Икономическия университет във Варна, Техническия във Варна и Лесотехническия в София. Други ще кандидатстват криминалистика, архитектура, в Музикална академия и други. Зрелостничка ще учи Връзки с обществеността в Холандия.

Изпитвам огромна доза тъга при изпращането на децата, защото ще ми бъде мъчно за тях, сподели Красимира Демирева. Тя допълни, че в същото време изпитва емоции, свързани с възможността за реализация и с факта, че все пак ще останат в България и ще могат да се виждат при всеки удобен случай. „Израснаха като хора и смятам, че са достойни – каза учителят – Това са деца, които с чест носят българското в душата си”.

Класният ръководител пожелава на абитуриентите да бъдат достойни хора. Да следват мечтите си и никога да не се предават. Не на последно място – да вярват в себе си и никога да не забравят от къде са тръгнали.

c