Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Тервел празнува 24 май, стипендии и награди за изявени ученици

С празнично шествие започна празника на българската просвета и култура в град Тервел.

Ученици, учители, граждани, участниците в школите по изкуствата в ЦПЛР "Малкият принц" и НЧ "Димитър Дончев-Доктора", водени от маршовите стъпки на Мажоретен клуб "Каприз", преминаха по главната улица на града, за да поднесат цветя на признателност и почит пред паметника на най-добруджанския писател Йордан Йовков. Последва шествие до сградата на Община Тервел, където се състоя и програмата за празника.

Заместник-кметът Велчо Велчев поздрави всички учители, читалищни дейци, ученици и родители. Той награди и ученици от общинските училища, постигнали първи места на национални и международни конкурси, съгласно Общинската програма за насърчаване на децата и учениците с изявени дарби.

Еднократна финансова подкрепа получиха Галена Желязкова, Невена Желязкова, Ивона Енчева, Марина Иванова и Дилек Юксел. С едногодишна стипендия е отличена Виктория Пламенова.

Поздрав за всички бяха стихотворенията на първокласниците под ръководството на учителите Росица Стоянова и Диян Димов, Музикална студия Тервел и ДФТА "Калинка Вълчева". Празникът бе организиран от екипа на ЦПЛР "Малкият принц" с подкрепата на Община Тервел.

c