Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Светла Иванова: Най-българският празник е свързан с най-скъпото ни - нашите деца

По случай 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, директорът на добричкото СУ "Любен Каравелов" се обърна с приветствени думи към всички свои колеги, отдаващи време и енергия в полето на училищното просветителство.

Скъпи ученици, уважаеми колеги! Днес почитаме делото на Светите братя, които създадоха нашата писменост, на всички техни последователи, които успяха да съхранят българския дух. Делото им ни даде много: собствено четмо и писмо, чувство за идентичност и принадлежност към българската нация.

24-ти май носи особен ореол. Всяка година го отбелязваме с много вълнение, вяра и от сърце. Неслучайно в нашето съзнание той е заел мястото на най-истинския и най-българския празник. Той се отнася до най-скъпото ни – нашите деца. Всеки родител иска да види своето дете просветено от науката, духовно извисено, успяло в живота. Днес повече от всяко друго време успехът минава през образованието.    

Уважаеми учители, продължавайте да предавате знание чрез слово, да възпитавате добри хора, да откривате нови хоризонти, да предизвиквате мисълта и да поощрявате мечтите!      Скъпи ученици, вие посрещнахте без страх новите предизвикателства в образованието. Продължавайте да се вслушвате в думите на вашите учители и да ги следвате по нелекия път на науките!  

Светла Иванова - директор на СУ "Любен Каравелов", Добрич

Желая на всички учители, ученици, родители светъл празник. Нека погледнем с оптимизъм към утрешния ден! Нека не спираме да предаваме искрата на просветлението на децата ни! Колкото по-силно свети тя, толкова по-голяма ще е благодарността на идните поколения, за да пребъде България!

c