Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Програма за честването на 24 май в Добрич

Тази година 24 май в Добрич ще бъде отбелязан без шествие на ученици и учители, а причината е пандемията от коронавирус, съобщиха от Общината.

Честването на Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност ще започне с поднасяне на цветя на паметника на Светите братя Кирил и Методий от 9,45 до 10 ч. В 10 часа започва общоградското тържество. По традиция началото ще бъде поставено със стихотворението „Аз съм българче“. То ще бъде изпълнено от ученичка от частно училище „Мария Монтесори“, а възпитаничка на ОУ „Хан Аспарух“ ще рецитира стихотворението Кирил и Методий. Водещи на празника ще бъдат двама абитуриенти – Александър Петров от ЕГ „Гео Милев“ и Татяна Иванова от ЧПГТ „Райко Цончев“. Ще се състои и ритуалът по предаване на знамената от випуск 2021 на випуск 2022. Празничната програма ще завърши с връчването на грамоти и плакети на училища и детски градини, които имат юбилей, както и на 32 изявени педагози по предложение на педагогическите съвети.

От 10,45 до 12 часа продължава традицията за Караул на паметта. На този празник той ще е от ученици на Средно училище „П. Р. Славейков“. Шатрата ще бъде до паметника на светите братя.

Програма на Община Добрич за 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

09.45 ч., пл. „Свобода“, паметник на Св. св. Кирил и Методий

  • Поднасяне на цветя
  • Празнично слово
  • Ритуал за предаване на знамената на училищата от випуск 2021 г. на випуск 2022 г.
  • Връчване на плакети по повод юбилейни годишнини и награждаване на заслужили учители
  1. . – 12.00 ч., пл. „Свобода“, паметник на Св. св. Кирил и Методий

Караул на паметта с ученици от СУ „П. Р. Славейков“

10.00 ч. – 17.00 ч., Художествена галерия – Добрич

Ден на отворени врати

09.00 ч. – 13.00 ч., 14.00 ч. – 18.00 ч., Обекти на РИМ – Добрич: Музей в Градски парк „Св. Георги“, Етнографска къща, Дом-паметник „Йордан Йовков“, Археология

Ден на отворени врати

c