Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Почти всички абитуриенти на ПГЗ „Т. Рачински” в Ген. Тошево вече са приети във ВУЗ-ове

В празничния 24 май е абитуриентският бал на Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински” в Генерал Тошево. Преди официалната вечеря младите хора ще поднесат цветя на паметника на бялата лястовица в центъра на града, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Кристияна Иванова. След това ще се проведе празнично шествие. Балът ще е в „Голд коуст”, Топола.

Зрелостниците в гимназията тази година са 46, те завършват в две паралелки с четири професии – Икономист, Лаборант етерично-маслени култури, Фермер-производител на селскостопанска продукция и Фермер-земеделец. Абитуриентите отличници са 13. Иванова сподели, че при връчването на дипломите по традиция със златни медали ще бъдат наградени завършващите с пълен отличен успех през четирите години, които са четирима.

Учебното заведение се гордее с дванадесетокласници, заели призови места на Национална олимпиада по счетоводство, Европейска олимпиада по статистика, на Международна олимпиада по английски език HIPPO,  на Международна олимпиада за статистически плакат и други. Имат успехи и в олимпиади по предмети – по Български език, История, Биология и други. Директорът е убедена, че са се справили и на матурите.

По думите й благодарение на успехите си почти всички дванадесетокласници вече са приети във висши учебни заведения. Те ще учат в Икономически университет-Варна, Аграрен университет-Пловдив, Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, Свищов, в УНСС-София.

Кристияна Иванова сподели, че при изпращането на абитуриентите я вълнуват смесени чувства. „На радост, че осъществиха част от своите мечти - каза тя. – И на тъга, защото се разделяме с един прекрасен випуск, който даде много на училището. Те бяха различните, цветни, усмихнати. Дано да бъдат пример за следващите випуски след тях”.

Директорът пожелава на младите хора да отстояват с воля и дух себе си и своето щастие. Да съхранят приятелите и мечтите си.

c