Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Успешно и с нова къщичка за книги завърши "Голямото книгоразменяне" 2 в Добрич

"Голямото книгоразменяне" 2 в Добрич пред паметник Св. Св. Кирил и Методий завърши успешно с много положителни емоции. Гражданите на Добрич отново приеха инициативата много добре. Някой дори се връщаха с още книги. Много хора ни дариха книги за което им благодарим от сърце. А детските рисунки са безценни. С тях ще Ви запознаем в отделно понеже те заслужават вашето внимание.

Второто издание в Добрич на инициативата „Голямото книгоразменяне“ се състоя вчера и днес. Всички книги, които бяха предложени от инициаторите по време не събитието, бяха спасени от унищожение от читалища и частни библиотеки, съобщи Йонка Маринова. Тя, заедно със съпруга й Димитър Василев са организатори на кампанията.  

Всички участници можеха да разменят книги, както с инициаторите,  така и помежду си. След инициативата книгите ще бъдат дарени за различни каузи – на български училища в чужбина, старчески домове в България, малки библиотеки и читалища в страната.
Предложения за каузи ще се събират и от участниците в събитието.

По време на второто „Голямо книгоразменяне“ в Добрич бе поставена още една къщичка за книги в града. Тя бе изработена от Димитър Василев напълно безвъзмездно и беше поставена на място, избрано от гражданите на Добрич - в градския парк, разположена близо до Розариума. Мястото бе избрано чрез онлайн анкета в социалните групи на Добрич.

Добрич е единственото място, където се поставя къщичка за книги в рамките на инициативата “Голямото книгоразменяне” за цяла България. За най-малките имаше и пособия за рисуване, за да могат да изобразят любим герой от книга.

c