Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

90 процента от абитуриентите на ФСГ „В. Левски” в Добрич продължават образованието си

77 са абитуриентите тази година във Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски” в Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Минка Господинова. Те са в три паралелки – Застраховане и социално осигуряване с класен ръководител Елика Димитрова, Оперативно счетоводство с класен ръководител Милена Николова и слята паралелка с две специалности – Митническа и данъчна администрация и Икономика и мениджмънт с класен ръководител Ивелина Милчева.

Абитуриентският бал на завършващите гимназията ще е тази вечер от 20 часа в ресторант „Грийн Палас”. Преди това младите хора ще се съберат от 18 часа в училището. Ще бъде проведено шествие по центъра на Добрич до паметника на св. св. Кирил и Методий, ще бъдат поднесени цветя на паметника на патрона Васил Левски.

Зрелостниците с пълен отличен успех в гимназията са 11. Те ще получат поздравителни адреси от кмета на Добрич Йордан Йорданов. ФСГ „Васил Левски” също ще ги отличи – с грамоти. Предстои награждаване и на отличниците с успех над 5.50, но след като излязат резултатите от държавните зрелостни изпити. Те ще получат грамота и по една хубава книга. На изпращането бяха наградени дванадесетокласниците с успехи в спорта – със статуетка и грамота.

Нашите абитуриенти имат отличия във всички сфери на образованието, сподели Господинова. Тя посочи, че зрелостниците имат многобройни успехи в различни състезания с икономическа насоченост, по статистика, икономика, по счетоводство, както и в спорта в различни дисциплини.

90 процента от завършилите наши възпитаници продължават образованието си във висши учебни заведения, посочи директорът. По думите й през последните две-три години около 20 души от випуск се насочват към Военноморското училище във Варна, тази година вече има предварително приети. По-голямата част от зрелостниците продължават своето образование с икономическа насоченост. Има и такива, които избират да учат Актьорско майсторство, Право и други.

Минка Господинова очаква много добри резултати от държавните зрелостни изпити. Сигурна е, че няма да има слаби оценки.

Чувствата, които ме вълнуват при изпращането на абитуриентите, са носталгични, защото те и ние, учителите, сме една традиция, наречена Финансово-стопанска гимназия, каза директорът. „От друга страна сме радостни, че изпращаме още едни момичета и момчета, които са готови да се сблъскат с т. нар. магистрала на живота”, каза още тя. По думите й преподавателите изпитват удовлетворение от постигнатите от завършващите резултати.

Минка Господинова пожелава на абитуриентите на ФСГ „Васил Левски” да следват мечтите си, да вярват в себе си. И да не забравят от къде са тръгнали.

c