Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

17 зрелостници от Шабла днес празнуват своя абитуриентски бал

Абитуриентския си бал празнуват днес възпитаниците на СУ „Асен Златаров” в Шабла. За Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Петранка Валентинова сподели, че балът ще е от 20 часа в хотел „Интернационал” в курорта Златни пясъци. Преди това от 17.30 часа зрелостниците ще се срещнат с кмета на Шабла Мариян Жечев.

Изпращането на абитуриентите беше на 14 май. На него възпитаниците на Мария Недялова, облечени с тениски за благотворителна кауза – в помощ на деца-сираци, бяха изпратени в двора на СУ „Асен Златаров” от техните съученици, учители, родители, близки и гости. Дванадесетокласниците бяха подготвили и поднесоха подарък за училището, връчвайки го на директора. Гълъби полетяха в небето с надеждата за светло и мирно бъдеще на вече порасналите момичета и момчета.

Абитуриентите на средното училище в Шабла са 17. Те са в професионална паралелка с две професии – Сътрудник бизнес услуги и Готвач. Валентинова сподели, че са добър випуск, с много изяви. Директорът отличи някои от тях – Таня Цонкова, Зорница Трифонова, Мария Пеева, Ивет Красимирова. Тя разказа, че посочените дванадесетокласници имат изградена учебно-тренировъчна фирма, която има много добри участия и представяния.

Петранка Валентинова сподели, че голяма част от зрелостниците ще кандидатстват. Насочват се основно към Варна – Медицинския университет, Икономическия университет и други.

За държавните зрелостни изпити от СУ „Асен Златаров” имат много добри очаквания. През април в училището са правени предварителни матури. Преподавателят по Български език и литература Мария Недялова е техен класен, така че се надявам подготовката на зрелостниците да е много добра, каза директорът. Дванадесетокласниците ще държат и втори квалификационен изпит по професията, който са изучавали.

Петранка Валентинова пожелава на абитуриентите здраве и успехи занапред. Да бъдат смели и борбени, да запазят младежкия дух в себе си. „Ще ги очакваме да се завърнат в Шабла”, каза още директорът.

c