Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Предлагат площад в Тервел да носи името на Кирил Господинов-Баш Майстора

Предложение за преименуване на площад в Тервел на името на актьора Кирил Господинов-Баш Майстора е включено в дневния ред на предстоящото заседание на Общинския съвет /ОбС/, информират от местната администрация. Предложението е на общинския съветник от КП "БСП за България" Калоян Тодоров.

Той припомня, че на заседание на ОбС на 28 април е направил запитване към общинската администрация дали съществува някаква възможност улица или обект на територията на Тервел да носи името на известния актьор. "Макар да не е родом от нашия град той е погребан тук. Тук са неговите роднини", посочва общинският съветник. В докладната записка той пише: "Кирил Господинов е личност, белязала своя богат творчески път с редица театрални и филмови роли, заслужени награди и отличия. Той оставя ярка следа в сърцата на зрителите с незабравимите си роли във филмите "Баш Майстора", "Тримата от запаса", "Момчето си отива", "Шведски крале" и други".

Предложението на Калоян Тодоров е да се преименува площад "Възраждане", по-известен като "триъгълната градинка" - между улиците "Цар Калоян" и "Княз Борис I".

c