Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Отново искат прекратяване на правомощията на председателя на ОбС в Тервел

Докладна записка с предложение за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на Общинския съвет /ОбС/ в Тервел Мария Гочева и заместника й Нико Радев и избор на ново ръководство е включена в дневния ред на предстоящото заседание на местния парламент, съобщават от администрацията. Предложението е на Исмет Абил - председател на групата общински съветници от ДПС.

В мотивите той посочва, че председателят и зам.-председателят на ОбС системно нарушават Закона за местното самоуправление и местната администрация и допускат създаване на конфликти с общинската администрация, както и между отделните съветници. В докладната се твърди, че Гочева и Радев принизяват работата на ОбС и не допускат заседанията му да се излъчват онлайн.

Това е третото предложение за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на ОбС в Тервел, като два пъти бе поискано това да бъде направено и със зам.-председателя. Първото предложение бе внесено на заседание на местния парламент през февруари от шестима общински съветници на ДПС, а втория път - на сесия през март от независимия съветник Венета Драганова.

c