Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Окръжния съд в Добрич заседава по делото за смъртта на 9-годишния Стефчо, отровен в Кардам

Делото срещу 61-годишния Живко Добрев Иванов, срещу когото е повдигнато обвинение за смъртта на неговия внук Стефан в с. Кардам, ще се гледа повторно днес в Окръжен съд Добрич.

В началото на март т.г. делото бе прекратено и върнато на прокуратурата от състав на Окръжния съд заради пропуски. След отстраняването им, през месец април обвинителният акт бе внесен повторно в съда.

По време на разпоредителното заседание през март стана ясно, че Живко Иванов иска съкратено съдебно следствие, като признава всички факти на обвинението. Бащата на пострадалата сестра на Стефчо Ивелина пък завежда граждански иск за 10 000 лева.

Припомняме, че трагедията се разигра на 27 октомври 2019 година в многодетно семейство в генералтошевското село. 9-годишният Стефан почина, отровен от химически препарат срещу гризачи, поставен в стената на стаята от дядото, а две от сестрите му се лекуваха в болница. По-тежко пострада Ивелина – тя бе с увреждане на сърцето.

Живко Иванов е обвиняем за две престъпления - за причиняване по непредпазливост на смъртта на Стефан и средна телесна повреда на внучката Ивелина.

c