Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Над 200 деца от Североизтока популяризират баскетбола с фестивал в Ген. Тошево

Днес официално бе дадено началото на двудневния баскетболен фестивал за деца до 10-годишна възраст. Спортният форум се провежда в зала на СУ „Никола Й. Вапцаров“ в Ген. Тошево.

Специално за откриването присъства и Валентин Димитров- кмет на Община Генерал Тошево. В надпреварата участват над 200 деца от общо 17 отбора от градове от Североизточна България. Ето и участниците: домакините от „Спортбаскет ГТ“, „Добрич 93“, „Черноморец“ (Балчик), „Спартак“ (Варна), „Вълци“ (Разград), „Черно море Тича“ (Варна), „Светкавица“ (Търговище), „Дунав 2016“ (Русе), „Шумен“, „Силистра“, „Ънстопабъл“ (Добрич), „Росица“ (Павликени), „Лудогорец“ (Разград), „Варнабаскет“, „Старбаскет“ (Варна), „Дунав 2007“ (Русе) и „Вихър 2002“ (Вълчи дол).  

Баскетболният фест няма състезателен характер, а основната му идея е да бъде привлечено вниманието на най-малките и да предизвика интерес към баскетбола, коментираха организаторите. Още първите изиграни двубои показаха, че малките спортисти са научени на коректност и дисциплина в играта. Видно от представянето им е, че на тази възраст децата обичат този спорт и се учат с огромно удоволствие.

 В баскетболния фестивал като домакин се включи и тимът на „Спортбаскет ГТ”, воден от треньора Стойо Стоев. "Малките местни таланти жадуват да се представят добре в конкуренцията на силни състави и да покажат, че дори в малък град като Генерал Тошево любителите на баскетбола работят упорито", коментира Стоев.

c