Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Местна био продукция ще предлагат фермери край морето в Балчик

Стартира вторият поред сезон на Фермерски пазар по балчишката крайбрежна алея "Дамбата", съобщиха организаторите от Кооперация Хранкооп.

Първото за този сезон изложение ще се проведе на 22 май 2021 г., от 13 до 19 ч..

За второ поредно лято, малки добруджански производители ще посрещат гражданите и гостите на Балчик в началото на “Дамбата” – крайбрежната алея на града.  Те ще предложат своята чиста продукция, отгледана без химически торове, изкуствени консерванти и подобрители. На пазара ще могат да се намерят  разнообразие от сезонни плодове и зеленчуци, мед и пчелни продукти, месни деликатеси, продукти от краве, овче, козе мляко - сирена, кашкавали, кисело мляко, както и печива с квас, сладка и конфитюри, сокове и сиропи, ядки, пъдпъдъчи яйца, студено пресовани и етерични масла, плодови и класически вина, ръчно изработена керамика и други занаятчийски изделия от естествени материали. И всичко това поднесено от ръцете на самите производители.

Фермерски пазар Балчик ще се провежда всяка събота в следобедните часове на деня, като стартира с работно време от 13 до 19 ч. С напредване на лятото и високите температури, работното време ще се променя към по-късните часове на деня.

Организатор на събитието е Кооперация Хранкооп, в партньорство с Община Балчик.

c