Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

В Ден на рециклирането в Добрич събират капачки и жълти стотинки за болницата

Ден на рециклирането в град Добрич организира Сдружение „Заедно правим добрини” с подкрепата на Общината. Той ще се проведе за първи път в Добрич и ще е за събиране на пластмасови капачки и жълти стотинки за закупуване на апаратура за Многопрофилната болница за активно лечение.

Събитието ще е на 29 май от 10 до 15 часа. На площад „Свобода” – на сцената срещу бившето „Ропотамо”, ще бъде позициониран пункт, където всеки ще може да се запознае с процеса на работа и начините, по които може да се включи в кампанията. „Всеки желаещ да ни подкрепи, може да донесе своите капачки и жълти стотинки, като молим те да са в кашони, торби или чували, за да се улесни след това нашата работа”, информират организаторите. Те призовават: „Нека учим нашите деца да рециклират и даряват!”

За Про Нюз Добрич Йонна Койчева – член на Управителния съвет на Сдружение „Заедно правим добрини”, сподели, че при откриването на Деня на рециклирането ще бъде експонирана изложба на пана под формата на шевици, направени от капачки. Те са дело на малчуганите от Детска градина №27 „Славейче”. Група от детското заведение ще отправи музикален поздрав към присъстващите.  

Сдружение „Заедно правим добрини” всъщност е организацията, която реализира популярната кампания „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич”, обясни Йоанна Койчева. Нейни членове са предимно млади хора, основни двигатели са Милена Савова, Димитрина Младенова и Йоанна Койчева. Сдружението събира капачки и жълти стотинки само за Добрич. „Искаме по някакъв начин да подпомогнем нашата болница, да не отиват средствата за други градове”, сподели Йоанна Койчева. Тя припомни, че благодарение на набраните до сега пари от капачки и жълти стотинки за лечебното заведение бяха закупени два пациентски монитора, родилно легло и видеоларингоскоп.

c