Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

С физзарядка започва учебният ден в ОУ „Антим I” в Балчик

Учебният ден в ОУ „Антим I” в Балчик започва с физзарядка, научи Про Нюз Добрич от директора Румяна Петрова. Тя се провежда на подходяща песен пред двете сгради на учебното заведение в продължение на 7-8 минути. Води се от преподавателя по Физическо възпитание и спорт Здравко Димитров.

Петрова разказа, че физзарядката е въведена още през есента на 2019 година и се провежда когато позволяват метеорологичните условия. Заради пандемията от COVID-19 е прекратена, но от две седмици отново е възстановена. По думите на директора преди да бъдат въведени противоепидемичните мерки в двора на ОУ „Антим I” децата са играели и народни хора в голямото междучасие и във времето за организиран отдих и физическа активност, което е след обяд. Заради пандемията – да не се хващат децата за ръце, те са прекратени.

Инициативата за физзарядката е на директора. Тя сподели, че е решила да възвърне нещо, което е правено преди години в училищата в България, защото, първо, спортът е много важен. „Така децата се раздвижват, събуждат, повишава се тонусът им”, каза Петрова. По думите й учениците се включват с голямо желание – и във физзарядките, и в хората.

В ОУ „Антим I” в Балчик учат 333 деца от първи до седми клас.

c