Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Красимир Кирилов: За мен бе чест да бъда ръководител на област Добрич

Досегашният областен управител на Добрич Красимир Кирилов направи изявление в последния си работен ден, в което благодари "за екипната работа на всички, с които в рамките на мандата преодолявахме трудности". Той пожелава на всеки следващ областен управител с приемственост да укрепва държавността в област Добрич и надгражда за благото на жителите на Добруджа.

Ето какво се казва в разпространеното до медиите изявление на Красимир Кирилов:

          Уважаеми дами и господа,

Скъпи жители на област Добрич,

За мен бе чест да бъда ръководител на област Добрич. Встъпвайки в длъжност на 1 юни 2017 г., приех с отговорност поста и с увереност, че заедно с екипа на Областна администрация и в съдействие с институциите на територията на цялата област – държавни и общински, неправителствен сектор и медии, граждани, ще мога да изпълнявам поверените ми законови правомощия и функции в духа на демократичните традиции за прозрачност и публичност на действията ми като представител на изпълнителната власт на регионално ниво.

          Днес споделям с Вас своята убеденост, че съм работил с ясното съзнание да провеждам държавната политика, изпълнявайки Закона и вменените ми правомощия. Заедно с моя екип си поставихме за цел да осъществим приемственост, да надграждаме, да продължим добрите практики, да преодоляваме трудности и предизвикателства, да даваме своя принос за укрепване на държавността в област Добрич.

          Благодаря на всички институции – техните ръководители и хората, работещи в тях, както и на екипа на Областна администрация, на медиите, всеотдайната работа при справянето с предизвикателствата по време на мандата ми. Благодаря и за възможността да работя за успеха на инициативи, които имат ключово значение с дългосрочен ефект за благоприятното развитие на област Добрич.

          Уверявам ви, че работихме усърдно и с желание да бъдат оползотворени възможностите за по- добро бъдеще на хората от област Добрич. Пожелавам на всеки следващ областен управител с приемственост да укрепва държавността в област Добрич и надгражда за благото на жителите на Добруджа.

Припомняме, че с решение на Министерски съвет от днес бяха освободени всички областни управители. В четири от областите, сред които и Добрич, временно на постоете са назначени досегашните им заместници. Така в следващите дни, до назначаване на нов, функциите на областен управител ще изпълнява Живко Желязков.

c