Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Два тенис турнира стартират през уикенда в Албена

В края на тази седмица в спортна зала "Албена" на едноименното ваканционно селище предстои да бъде даден старт на 47-то Индивидуално първенство по тенис на маса за ветерани.

В проявата ще участват на 120 състезатели от 20 клуба от цялата страна, които ще си оспорват купите и медалите в 7 възрастови индивидуални категории над 40 години при мъжете и в 4 при жените, съобщи организаторът на спортния форум Стефан Георгиев - президент на спортен клуб "Дама купа". При двойките, възрастовите категории при мъжете са четири, а при жените - 2.

Най големият форум на ветерански спорт в тениса на маса се организира от Българската мастърс федерация, чийто президент е олимпийската шампионка по гребане от Монреал Здравка Йорданов. Тя ще бъде и специален гост на Албена .

Състезанията стартират на 21 май (петък) от 9 часа сутринта и ще приключат на 22-ри по обяд с изиграване на последните финали. Непосредствено след приключване на  Държавното индивидуално първенство, в събота от 14 часа ще бъде даден старт на срещите във ветеранските групи от 2-я Международен турнир по тенис на маса "Пролетна Албена 2021". От 17 часа се открива груповата надпревара в "Опън" индивидуалния турнир. По програма, в неделя от 9 часа са елиминациите при ветераните, а от 11 часа - при майсторите от "Опъна". След изиграване на финалните срещи следва награждаване на призьорите и официалната церемония по закриване на турнира.

Публика в залата ще се допуска безплатно, при стриктно спазване на противоепидемиологичните мерки.

c