Водещи новини - дясно Култура Общество

ГЕРБ-Добрич: Нека да помогнем на читалищата, като дарим книги!

В навечерието на 24 май апел към добруджанци отправят членовете от добричката структура на партия ГЕРБ в Добрич:

Уважаеми съграждани!

На 2 април дадохме начало на акция Книги, за да помогнем на библиотеките в малките населени места. Начинанието го подехме, след като научихме за законовото изискване всяка обществена библиотека да притежава фонд от над 3 000 регистрационни библиотечни единици. Оказа се, че нормата затруднява библиотеките в малките населени места, т.е. читалищата. Затова дарихме книги на регионалната библиотека “Дора Габе”, която е координатор и може да насочва издания към обществените институти в Добричка област. 

В навечерието на 24 май ние ще осигурим превоз и ще разнесем събраните до момента книги. Бихме могли обаче да направим празника още по-български, като доставим четива в повече читалища. Това може да стане с участието на всеки един от Вас!

Всеки, който иска да помогне на културата в малките населени места, може до края на седмицата да дари книги в библиотека “Дора Габе” във времето от 8:30 до 18:30 часа!

Като даряваме книги, ние подклаждаме огъня на българската духовност!

Follow Me:

Related Posts

  1. Йонка says:

    На кои читалища? На тези от които аз отивам да спася книгите от отчисляване? Все бях виждала наглост ама да си присвоявате цяла инициатива и да я изродявате е това е голяма наглост!Елате мои съграждани на “Голямото книго – разменяне” 2 гр.Добрич пред паметник св.св.Кирил и Методий и си разменете книги с нас .После ще ги дарим там където след два месеца няма да срещнат коша.Защото не го правя за пиара.

  2. Красимира Цекова says:

    Герб и книги? Опитвате се да изземете възрожденската инициатива “Голямото книгоразменяне” за да трупате дивиденти преди изборите. Във Възраждане тези инициативи са традиция – размяна на книги, раздаване на учебници, много активности за възраждане на семейните ценности. За истинските родолюбци пишете, ГЕРБ ги видяхме какво могат!

  3. Стелина says:

    Когато информирате за такива акции, е добре в публикацията да се уточни предварително, какви книги ще бъдат приемани – състояние, жанр, времеви диапазон на датата на издаване. Да не стане така, че хората да мъкнат тежки кашони с книги и след това да се окаже, че трябва да ги връщат обратно, като се има предвид, че библиотеката не е с най-добрата локация за пренасяне на ръце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *