Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Бойните стрелби на полигона в Шабла ще бъдат от 7 до 11 юни

От 7 до 11 юни /с резервен ден 12 юни/, в района на Зенитен полигон на ВВС – Шабла и прилежащата акватория на Черно море ще се проведат бойни стрелби с формирования за Противовъздушна отбрана, съобщават от община Шабла.

През посочения период над населените места, източно от град Добрич, ще се извършват полети с военни самолети и вертолети, някои от които на малки височини. За осигуряване на безопасност по време на стрелбите, в посочения период се въвеждат временни забрани за корабоплаването и въздухоплаването в морското и въздушно пространство, заключено между ивицата от нос Карталборун /Дуранкулак/ до нос Калиакра и прилежащата акватория в Черно море. 

По време на полетите и стрелбите ще бъде използвано артилерийско, ракетно, зенитно-ракетно и авиационно въоръжение.

 „Шабла - 21“ е национално тактическо учение с експериментални и съвместни бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана на Българската армия с международно участие. То ще се проведе от 25 май до 16 юни 2021 г. на Зенитен полигон „Шабла“. В него ще участват до 1 500 военнослужещи от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Съвместното командване на специалните операции на България, както и формирования от САЩ и Сърбия. Денят за медии е планиран на 10 юни 2021 г. на Зенитен полигон „Шабла“, съобщиха от Министерството на отбраната.

c