Водещи новини Здраве Общество

Ново огнище на COVID-19 в Дом за стари хора, област Добрич остава в “червено”

За периода от 10.05.2021 г. до 16.05.2021 г. в област Добрич са регистрирани и проучени общо 107 случая на COVID-19. Това съобщи директорът на Регионална здравна инспекция д-р Светла Ангелова.

От новорегистрираните с коронавирусна инфекция през изминалата седмица, медицинските лица са две – един лекар, един рехабилитатор. Двама са учители, един е ученик, а други двама са служители от помощен персонал в детска градина.

За посочения по-горе периода РЗИ отчита 669 общ брой изследвани с RT – PCR тестове и бързи антигенни тестове за COVID-19 лица от областта в лаборатории в страната, а общият брой на поставените под карантина е 185 лица.

Карантинирани като контактни са 12 деца и 2 лица от персонала от първа група на детска ясла № 5 в  гр. Добрич. Разпоредени са противоепидемични мерки в Дом за стари хора в село Ведрина, община Добричка във връзка с регистрирано огнище в социалната институция, посочва д-р Ангелова.

От потвърдените 109 случая през периода, 27 са хоспитализирани, от тях 9 в ОАИЛ.

Само 23 нови случая на COVID-19 в Североизтока за деня – от Варна и от Добрич

Към 16.05.2021 г. заболяемостта  е 124 на 100 000 жители на 14-дневна база, като Добрич все още е в червената зона, въпреки трайната тенденция стойностите да намаляват, споделя директорът на РЗИ и допълва, че за посочения период в областта са поставени 3686 дози ваксина срещу COVID-19.

Follow Me:

Related Posts

  1. владова says:

    след като има спад на нови Covid случаи,Защо Не поразхлабите маалко непоносимите ограничения~мерки И не позволите на близките на ‘старите хора в домовете’ да видят~да се поглижат маалко за тях. Управителите се крият зад този Covid и тенденциозно вече 400дни лишават всички от нормален живот, превръщат социалните домове в търговски дружества и грижата за хората е изместена от други интереси~оферти!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *